headeroversanTekengebied 3 1

Hoi! Ik ben Sanne Paans, gepassioneerd voedingscoach en lekkerbek. Ik kan je helpen met het bereiken van een gezond gewicht en een eet- en leefpatroon wat daarbij aansluit. Gezond, gevarieerd en voedzaam eten. Op basis van zoveel mogelijk onbewerkte en pure ingrediënten die je gewoon van je supermarkt kunt kopen. Geen crashdieet (die overtollige kilo’s zaten er ook niet in 3 maanden aan) maar realistische doelen en gestage verandering in je gewicht op een manier die je vervolgens voor altijd vol kunt houden. De uitbreiding van je kennis over voeding heeft hierbij een sleutelrol.

Vanuit eigen ervaring ben ik goed geworden in het leuk en lekker maken van gezond eten, zonder dat je daarbij het gevoel hebt dat je jezelf constant dingen moet ontzeggen. Mijn geheim? Creatief zijn met alledaagse ingrediënten, zonder pakjes en zakjes, mét een dosis lichaamsbeweging.

Ik noem mezelf voedingscoach in plaats van gewichtsconsulent, omdat ik vind dat de focus moet liggen op voeding & lifestyle in plaats van voornamelijk op gewicht. Je gewicht is niet allesbepalend over hoe je je voelt en hoe gezond je leeft. 

De combinatie van mijn grote interesse voor voeding en het willen helpen van mensen resulteerde in een carriere-switch. Eten en educatie kwam samen in de opleiding tot voedingscoach / gewichtsconsulent. Vanaf 2016 ben ik gecertificeerd voedingscoach en sinds juni 2017 sta ik geregistreerd bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland.

SANNE 3

6 VEELGESTELDE VRAGEN AAN SANNE

Wat is je uitgangspunt?
Ik heb mijn opleiding gevolgd bij een BGN geregistreerd instituut. Als voedingscoach begeleid ik cliënten volgens de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad Nederland. Graag wil ik je basiskennis over voeding op een no-nonsense en wetenschappelijk onderbouwde manier vergroten. Wanneer die basis goed is kun jij vervolgens zelf bepalen of je kiest om biologisch te eten, of bijvoorbeeld flexitarisch of vegetarisch. Feit blijft dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen en bouwstoffen nodig heeft die op peil moeten zijn om je lichaam optimaal te laten functioneren. Mijn blik is zo min mogelijk gekleurd. Los van hypes en trends. Zo kan ik zo objectief mogelijk naar je voedingspatroon kijken en hier aanpassingen in maken. Een solide basis waar jij na afsluiting van een traject nog lang op voort kunt borduren.
In hoeverre moet ik mijn leven veranderen?

Mag ik dan nog wel een biertje/wijntje drinken? Hoe moet dat dan op vakantie? Ieder mens heeft zijn eigen ‘guilty pleasures’, iets wat misschien wordt bestempeld als ‘ongezond’. Natuurlijk mag je af en toe genieten van iets te eten of drinken wat jij ultiem lekker vindt. Ik help je met het zoeken naar balans daarin. Maar zonder aanpassingen in je eet- en leefstijl gaat er ook niks veranderen in je gewicht. Ben je bereid open te staan voor kleine veranderingen, persoonlijk en naar jouw kunnen? Dan kunnen wij samen aan de slag!

Vergoed mijn zorgverzekering consulten bij een voedingscoach?

Ja, er zijn zorgverzekeraars die consulten bij een voedingscoach of gewichtsconsulent vergoeden. Belangrijkste voorwaarde is dat de voedingscoach BGN geregistreerd is en dat ben ik. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan wat jij mogelijk vergoed krijgt. Ik heb daar geen inzicht in. De website van BGN biedt een eerste overzicht: vergoedingen zorgverzekeraars

Hoe werkt een informatiegesprek?
Een informatiegesprek is altijd kort (+/- 15min), gratis en vrijblijvend. Ik kan hierin meestal al aangeven welk pakket ik bij jouw wensen en doelen vind passen. Ik ben eerlijk en zal aangeven wanneer ik een doel te hoog gegrepen vind, of niet realistisch. Als jij hebt besloten dat we samen aan de slag gaan we puzzelen wat er aan je huidige eet- en leefpatroon veranderd zou moeten worden. Doordat ik je voedingsdagboek analyseer stel ik prioriteiten in de aanpassingen. Natuurlijk geef jij zelf ook aan wat je als eerste veranderd zou willen zien. Een verandering doorvoeren kost tijd, je hebt zolang op een bepaalde manier gegeten en geleefd, dat is niet binnen een paar maanden gewijzigd. Gun jezelf die tijd!
Werk je met weekmenu’s?
Nee, zeker niet standaard. Ik wil je helpen een gezond en voedzaam eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Dat lukt niet als je zelf niet actief meedenkt. We werken vanuit je huidige eet- een leefpatroon en gaan daar stukje bij beetje aanpassingen in maken. Ik wil juist dat je vragen ontwikkelt omtrent voeding. De vragen komen dan vanuit jezelf, wanneer het antwoord je dan duidelijk wordt uitgelegd blijft de informatie veel beter hangen.
Moet ik sporten tijdens een traject?

Het is keer op keer bewezen dat binnen een gezonde leefstijl sport en beweging een vast onderdeel zou moeten zijn. Het brengt zoveel gezondheidsvoordelen met zich mee. Kortom, niks moet van mij. Maar ik wil je wel laten inzien hoe bewegen je dichter bij je doelen kan brengen (en je je doel mede door beweging kan behalen). Sport en beweging die bij jou en jouw leven passen staat bij mij hoog in het vaandel.

Ik ben geregistreerd bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland.

 

 
Over Sanne

Helaas neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten aan. Kijk op www.gewichtsconsulenten.nl om andere coaches te vinden.

Tarieven
Over Sanne
Contact
Instagram

© Sanne Paans, 2020 – geregistreerd voedingscoach
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland